Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Haal het maximale uit je personeel

Geplaatst op: 23 april 2024

(Adv.) Als werkgever wil je graag het maximale uit je medewerkers halen, je wil ze graag zo optimaal mogelijk laten functioneren. Dit kan er soms voor zorgen dat je als werkgever moet veranderen of  vernieuwen en soms moet je het één en ander verbeteren. Het is goed om je medewerkers hierin te betrekken, dan ben je samen nog meer één en kun je meer bereiken. Een dagje uit samen met het team helpt ook om de band onderling te versterken. Je leert elkaar dan op een andere manier kennen en dat is eens wat anders dan de werksfeer. Veel bedrijven investeren ook in teambuilding, zodat collega’s naar elkaar toe kunnen groeien en elkaar beter leren kennen. Op de werkvloer is dat namelijk heel anders dan tijdens een leuk uitje wat niet op de werkvloer plaatsvindt.  

Trainingen aanbieden aan medewerkers

Medewerkers willen graag vernieuwend werken en bijleren. Dit kan als je bijvoorbeeld kiest voor de BTR Trainingen. Het is van belang om de medewerkers ook de kans te geven om wat te leren, je gaat in hen investeren. Daarvoor moet jij je ook bewust zijn van je eigen persoonlijke stijl. Als je deze kent, kun je je jouw invloed ook vergroten. Een training effectief beïnvloeden bij BTR Trainingen is een goede eerste stap. Het voordeel van deze training is dat het echt maatwerk is. Het wordt namelijk aangepast aan wat de organisatie nodig heeft. Gedurende de trainingen kan het gaan over bijvoorbeeld de invloed van jezelf op je omgeving, verbale en non-verbale vaardigheden of het flexibel inzetten van verschillende stijlen. Maar ook een onderwerp als inspireren en motiveren van anderen is een goed onderwerp. Dit keert bijvoorbeeld terug als medewerkers binnen een bedrijf weinig motivatie hebben voor hun werk of als er te veel veranderingen gaande zijn. Samen ga je dan even terug naar het begin en ga je kijken naar waar je nu staat en waar je naartoe wilt werken.

Leren doe je samen

Trainen is voor jong en oud van belang, want zo leer je jezelf nog beter kennen en je kunt ook meer rekening houden met elkaar (en beter samenwerken). Je krijgt inzicht in diverse beïnvloedingsstijlen en technieken en dit leer je bijvoorbeeld door rollenspellen. Je gaat door middel van praktijkervaring de theorie eigen maken. Je ontdekt welke stijlen er zijn maar ook hoe je dan het beste in de praktijk kunt reageren. Dit is nuttig als je samenwerkt en zo kun je nog beter van elkaar leren en met elkaar omgaan. In een groot bedrijf werken veel mensen met allemaal een eigen manier van werken. Dit is leerzaam, maar kan soms ook lastig zijn. Het is dan een kunst om het maximale uit je werknemers te halen. Benut ieders talenten en zorg dat ze van elkaar kunnen leren. Begripvol met elkaar omgaan is een goed uitgangspunt, maar er is meer wat geleerd kan worden tijdens de trainingen. 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500