Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Schade tijdens verhuizen voorkomen? Lees onderstaande tips!

Geplaatst op: 23 april 2024

(Adv.) Als je gaat verhuizen, dan komt er direct veel op je af. Je moet allemaal administratieve zaken regelen, wennen aan het nieuwe leven en ga zo maar verder. Om die reden is het ook belangrijk om met een frisse start in je nieuwe woning te trekken. Voorkom om die reden ook verhuisschade, want dat kan de sfeer in je nieuwe woning direct verpesten.

Zeker als het om waardevolle spullen gaat of nog erger: spullen met veel emotionele waarde. Impulsief verhuizen is daarom een slecht idee, maar hoe kun je schade tijdens het verhuizen gemakkelijk voorkomen? Lees onderstaande tips goed door en dan weet je het. 

Het verhuisteam moet geschikt zijn

Het begint allemaal bij het samenstellen van een goed verhuisteam. En dit klinkt ingewikkelder dan je zou denken! Als jij tijdens een verjaardag aangeeft dat je binnenkort gaat verhuizen, dan zijn er ongetwijfeld veel goede vrienden en familieleden die hun hulp aanbieden. 

Dat is natuurlijk hartstikke aardig, maar niet iedereen weet wat hij of zij wel of niet kan. Wil je bijvoorbeeld een piano verhuizen? Dan heb je daar echt een geschikt verhuisteam voor nodig. Sommige taken kun je dan ook beter overlaten aan professionals. 

Bezuinig niet op materialen 

Als je gaat verhuizen, dan heb je vast al met veel kosten te maken. Je hebt daardoor misschien de neiging om te bezuinigen op de daadwerkelijke verhuizing, maar juist dat is een heel slecht idee. Voor een verhuizing heb je goede materialen nodig en we leggen je graag uit waarom.

Het belang van stevige verhuisdozen 

Voordat de verhuizing begint, is het relevant om uit te zoeken of de verhuisdozen wel stevig genoeg zijn. Dit kun je testen door er alvast wat spullen in te doen en met de doos te bewegen. Blijft alles goed zitten of gaat de bodem van de doos direct al los? 

Als een bodem doorzakt, dan heb je direct met flinke schade te maken wanneer het om breekbare, waardevolle spullen gaat. Koop daarom de stevigste verhuisdozen die er zijn en stop de dozen ook niet te vol. Je kunt beter een paar keer extra heen en weer lopen. 

Investeer in professionele materialen 

Met professionele materialen voor de verhuizing voorkom je schade aan de waardevolle spullen. Als je dure meubels wilt verhuizen, dan kun je het beste speciale meubelhoezen kopen en niet zomaar een kleed of iets dergelijks gebruiken. Koop ook andere materialen, zoals bubbelplastic en verhuisdekens. Bubbelplastic, ook wel noppenfolie genoemd, biedt extra bescherming voor breekbare spullen tijdens de wilde verhuisrit. 

Originele verpakkingen gebruiken

Als laatste willen we je nog even kort meegeven dat het handig is om bij bepaalde spullen, zoals elektronica, de originele verpakkingen te gebruiken als je die nog hebt. 

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500