Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Arend Mateboer ontvangt jubileumbeeldje Tapijtmuseum

Geplaatst op: 24 april 2024

De herinrichtingsplannen van het Tapijtmuseum zijn onlangs besproken met de vrijwilligers van het museum en de gemeenteraadsleden van Zwartewaterland. Elvire Jansen van het museumbureau XPEX uit Haarlem gaf een beeld van de vernieuwingsmogelijkheden.

Eén van de aanwezige vrijwilligers was Arend Mateboer die al vanaf 1996 weefmachinedeskundige is in het Tapijtmuseum waar hij de oude machines altijd weer aan de praat kreeg en krijgt. Interim-voorzitter Reinier van de Pol bedankte Arend voor het vele werk dat hij gedaan heeft en overhandigde hem nu het 25-jarig jubileumbeeldje. Eigenlijk 3 jaar te laat, maar Arend, wonend in Staphorst, had het eerder altijd te druk met ander werk om het beeldje van de “maettiesofkaamper” in ontvangst te nemen.

Op Koningsdag, zaterdag 27 april, is het Tapijtmuseum geopend van 13.30 – 16.30 uur. Als de voortgang van de vernieuwing van het museum verloopt volgens de planning, is dit de laatste Koningsdag waarop het Tapijtmuseum in de oude vorm  te zien is. Het verbouwen begint op 1 oktober 2024, het vernieuwde museum opent de deuren dan volgend jaar.

Naar verwachting kan het museum tijdens Genemuiden 750-Jaar Stad vanaf 1 september 2025 weer bezoekers ontvangen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500