Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Morgenster klaar voor optocht van Koningsdag

Geplaatst op: 24 april 2024

(Ingezonden) De voorbereidingen voor Koningsdag in Genemuiden zijn in volle gang, en de opwinding stijgt met elk uur. Met nog maar een paar dagen te gaan, wordt er hard gewerkt aan de laatste details van de wagens die tijdens de grote optocht gaan schitteren. Dit jaar komt Kindcentrum De Morgenster opnieuw met een doses creativiteit en vakmanschap.

Het Olympisch vuur….

Op de agenda staat een bijzonder hoogtepunt: de presentatie van Team NL, bestaande uit atleten die Nederland vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Deze topsporters, de crème de la crème van ons land, introduceren zichzelf aan het publiek, waarmee ze ongetwijfeld veel bewondering en aanmoediging gaan oogsten.

André Rieu

Een muzikale traktatie wordt verzorgd door niemand minder dan André Rieu, die samen met zijn unieke orkest de harten sneller laat kloppen. Zijn wereldberoemde melodieën zullen de straten van Genemuiden vullen met een feestelijke sfeer die perfect past bij de viering van Koningsdag.

Kasteel Blokhuis

Alsof dat nog niet genoeg is, brengt de optocht ook een stukje levende geschiedenis met zich mee. De maquette van Kasteel Blokhuis gaat tot leven komen, waarbij jonkheren en -vrouwen in historische kostuums het publiek meeneemt op een reis door het verleden van deze trotse vesting. Dit historische element belooft een boeiende toevoeging te zijn aan de festiviteiten, waarbij oude verhalen en tradities opnieuw beleefd worden.

Genemuiden maakt zich klaar om te gaan bewonderen, verwonderen en te genieten van een fantastische Koningsdag. Een Koningsdag die zowel modern als traditioneel, sportief als muzikaal belooft te gaan worden. Een dag waarop de gemeenschap, trots en plezier laat samenkomen in een spectaculaire viering waar nog lang over na gepraat gaat worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500