Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Organisaties lanceren samen gezondengelukkig.nl

Geplaatst op: 25 april 2024

Met een symbolische druk op de knop lanceerden wethouder Jan van der Poel en vertegenwoordigers van verschillende samenwerkende organisaties donderdag 25 april de nieuwe website gezondengelukkig.nl. De website brengt het aanbod en de activiteiten bij elkaar van maatschappelijke organisaties in Zwartewaterland. Van der Poel: “Vanuit de Preventienota werken we samen aan een gezonde basis voor onze inwoners. Deze nieuwe website wordt daarbij voor inwoners het startpunt.”

Zo’n 60 organisaties ondertekenden inmiddels het Preventieakkoord van Zwartewaterland. Dat betekent dat zij zich structureel inzetten voor de gezondheid en het geluk van inwoners.

Om de aanpak herkenbaar te maken, werd vorig jaar een campagne ontwikkeld met de naam Gezond en Gelukkig Zwartewaterland. Daar is nu een website bijgekomen waarop de organisaties samen hun doelen uit kunnen dragen en zich kunnen presenteren aan inwoners uit Zwartewaterland: www.gezondengelukkig.nl.

Stimuleren en inspireren

“Maatschappelijke organisaties en verenigingen doen heel veel voor onze inwoners”, legt wethouder Van der Poel uit. “Van gericht aanbod tot ondersteuning op een groot aantal thema’s. Met de nieuwe website brengen we dat op één plek bij elkaar. Op die manier willen we inwoners stimuleren en inspireren om zelf te werken aan een gezonde basis. Het helpt ze om mee te kunnen blijven doen in de samenleving en zich goed te voelen.”

De website Gezondengelukkig.nl vervangt de huidige sociale kaart die te vinden was op de website Samen Zwartewaterland. Van der Poel: “Binnen de aanpak Gezond en Gelukkig Zwartewaterland werken alle organisaties samen aan dezelfde doelen. Dat doen we nu op één herkenbare website die aansluit bij onze gezamenlijke campagne.”

Aanbod

Naast informatie over de campagne Gezond en Gelukkig Zwartewaterland kunnen inwoners op www.gezondengelukkig.nl actueel aanbod vinden rondom de thema’s Ontmoeten, Leefstijl, Zorg en ondersteuning, Opvoeding en gezin, Cultuur en Werk en inkomen.

Om ook inwoners te betrekken bij de gezamenlijke aanpak, is op de nieuwe website een meldpunt aangemaakt. Inwoners kunnen via dit meldpunt online ideeën inbrengen voor een Gezond en Gelukkig Zwartewaterland, die zij met hulp van de gemeente of andere aangesloten organisaties kunnen verwezenlijken. “We zetten met deze website een nieuwe stap in onze samenwerking om te zorgen dat inwoners in Zwartewaterland langer gezond en zelfredzaam zijn”, aldus wethouder Van der Poel.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500