Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maar liefst 7 luiemottes houden traditie in ere

Geplaatst op: 1 mei 2024

Waar in de voorgaande jaren hooguit 3 luiemottes door de straten trokken, waren dat er dit jaar 7. De organisatoren, Vrienden van Oud Genemuiden, zijn daar erg content mee. Niet voor niets hebben ze in de afgelopen maanden een campagne gehouden om meer kinderen te enthousiasmeren voor de traditie.

Luiemotte wordt, voor zover bekend, alleen in Genemuiden gevierd. Van oorsprong werd een langslaper gezocht, die in pyjama en op blote voeten op de Luiemotte moest plaatsnemen en op deze manier door Genemuiden werd gedragen. Nu wordt een klein kind op de Luiemotte geplaatst. Vanavond komen de Luiemottes weer samen bij het Historisch Centrum Genemuiden. Daar krijgen de kinderen een aandenken aan deze leuke dag.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500