Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden herdenkt oorlogsslachtoffers

Geplaatst op: 4 mei 2024

Naar goed gebruik werd vanavond ook in Genemuiden stilgestaan bij de slachtoffers die onder meer in de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn. Ondanks dat steeds minder mensen de oorlog actief hebben beleefd, blijft er ieder jaar veel belangstelling voor de indrukwekkende samenkomst. Peter Leenhouts maakte er een fotoreportage.

Namens de gemeente Zwartewaterland was wethouder Harrie Rietman aanwezig bij de plechtigheid. Aan de Kamperzeedijk was dat wethouder Jan van der Poel. De muzikale omlijsting lag in handen van Irene uit Hasselt. In de Tweede Wereldoorlog zijn wereldwijd meer dan 50 miljoen mensen omgekomen. Daarvan hadden er bijna 200.000 de Nederlandse identiteit.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500