19 mei 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie

Geplaatst op: 6 mei 2024

Sportclub Genemuiden kan zich na een 3-0 nederlaag tegen koploper RKAV Volendam gaan richten op de nacompetitie. Met een achterstand van 5 punten op de koploper en nog 3 competitie wedstrijden te gaan, kan alleen een wonder de groen-witten nog aan de uit het zicht verdwenen titel helpen.

Na afloop was er één ding wel duidelijk, RKAV Volendam was de terechte winnaar in de titanenstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de 3e Divisie A. De ruim in getal meegereisde Sportclub supporters kregen dan ook niet de middag waar vooraf op werd gehoopt.

Tot aan het doelpunt in de 38e minuut waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd, al moet gezegd worden dat de thuisclub het betere van het spel had zonder tot echte doelrijpe kansen te komen. De eerste mogelijkheid kwam eigenlijk van Sportclub Genemuiden, met een fraaie omhaal had Berwout Beimers Sportclub zomaar op voorsprong kunnen zetten.

Maar daar waar Sportclub het doel niet trof was het aan de andere kant niet veel later wél raak. Nick Runderkamp was het die namens RKAV Volendam nog voor rust in de 38e minuut het net trof. Na uitschakeling van één van de groen-witte verdedigers was hij de speler die via de lat de 1-0 voor de thuisclub scoorde.

De 1-0 achterstand op slag van rust was welliswaar een domper maar met nog een volle 2e helft voor de boeg was er nog genoeg tijd om iets aan de achterstand te doen.
Toch zou het Sportclub Genemuiden niet gaan lukken om iets aan de opgelopen achterstand te doen, RKAV Volendam kwam steeds beter in hun spel en dicteerde de wedstrijd zonder dat Sportclub hier iets tegen over kon stellen. De inbreng van diverse wisselspelers zorgde ook niet voor het gewenste effect, RKAV Volendam raakte hierdoor allerminst van slag en ving de aangebrachte wijzigingen moeiteloos op.

In de 64e minuut liep het zelfs verder uit naar 2-0, nu was het Roy Tol die de Oranje hemden deed juichen en aan Sportclub Genemuiden de definitieve tik uitdeelde die het ook niet meer te boven zou komen.

Het was alles of niets wat restte, het werd uiteindelijk niets. Want in blessuretijd was het helemaal over en uit toen Roy Tol zijn 2e van de middag scoorde en daarmee de 3-0 eindstand bepaalde.

RKAV Volendam – Sportclub Genemuiden 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 38. Nick Runderkamp 1-0, 64. Roy Tol 2-0, 90+3. Roy Tol 3-0.

Scheidsrechter: Dhr. S. de Brito Roque
Assistent-scheidsrechter: Dhr. P. Otten
Assistent-scheidsrechter: Dhr. T. Deden

Toeschouwers: 2000

Opstelling RKAV Volendam: Dion Vlak, Lex Veerman, Stef Schokker (84. Eric Veerman), Daan Steur, Stan Veerman, Nick Runderkamp, Daan van Baarsen (69. Sam Lautenschutz), Pieter Kroon (77. Perry Karregat), Patrick Plugboer, Jim Beers (84. Jens Kras), Roy Tol.

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen (74. Gerben Kolk), Bart Jan Brouwer, Mike Reuvers, (46. Martijn Eenkhoorn), Berwout Beimers, Rutger Etten, Rens van Benthem, Nick Buitink (56. Matthias Breman), Marc Magan (63. Milan Drost).