Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vonk tussen Wim en Nelly sloeg over dankzij LP-opname

Geplaatst op: 6 mei 2024

Wim en Nelly Paas vierden vrijdag hun 50-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Eddy Bilder bracht het echtpaar maandag de felicitaties over namens de gemeente Zwartewaterland.

Wim groeide op in Tiendeveen en Nelly in Genemuiden. Vanwege een baan als onderwijzer op de toenmalige Calvijnschool kwam Wim in Genemuiden terecht. Ze leerden elkaar kennen tijdens de repetities van een lp-opname. Mannenkoor Stereo oefende voor de opnames en er waren ook vrouwenstemmen nodig. Nelly zong mee en de vonk sloeg over.

Na hun huwelijk in 1974 bleven ze beide werkzaam op de hervormde scholen in Genemuiden. Later doceerde Wim wis- en natuurkunde in Kampen. Ze werden gezegend met 5 zonen en 2 dochters en inmiddels hebben ze ook 20 kleinkinderen.

Wim raakte in 1977 betrokken bij de oprichting van de RPF Genemuiden en was voor deze partij ook jarenlang raadslid. Daarnaast zette hij zich in voor de (christelijke) gereformeerde kerk én het hervormd en christelijk gereformeerd jeugdwerk. Ook Nelly was hier veel bij betrokken. Ook verrichte zij bezoeken op AZC’s en nam ze zitting in de cliëntenraad van de Meente. Wim is daarnaast een graag-geziene vrijwilliger bij de Meente, Muiderheim en de Pieperhoeve. Naast de fietstochten die ze samen graag maken, zet echtpaar Paas zich volop in voor de MAF.

In juli hopen ze het gouden jubileum in besloten kring te vieren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500