27 juli 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub komt tegen HSC ’21 niet verder dan gelijkspel

Geplaatst op: 13 mei 2024

Mike Reuvers haalt verwoestend uit, in de 2e helft zou het de 1-1 voor zijn rekening nemen. (foto: Helmich Lubberts)

Met de wetenschap dat koploper RKAV Volendam kansloos met 4-0 van Hercules had verloren begon Sportclub Genemuiden aan de wedstrijd tegen HSC ’21. Bij een winstpartij zou de achterstand opnieuw 2 punten bedragen en was alles immers weer mogelijk.

Toch zou Sportclub Genemuiden niet profiteren van de misstap die koploper RKAV Volendam maakte, in een matig duel wisten beide teams elk één keer te scoren en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijke stand.

Gedurende de gehele wedstrijd waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd, het spel golfde op en neer en beide elftallen deelden gedurende de 1e helft een aantal speldenprikjes uit.

Zo werd een doelpunt van de voet van Mike Reuvers afgekeurd wegens buitenspel en spatte een kopbal van Arend van de Wetering op de lat uiteen. Diezelfde Reuvers mocht nog geen 2 minuten later vrij op de doelman Jens Keemers afgaan, maar ook nu leverde dit geen treffer op.

Aan de andere kant waren de kansen voor HSC ’21 ook op één hand te tellen. Het beste kwam nog wel van de voet van Arantis Roep namens de thuisclub, zijn afstandsschot was gericht en ging maar net langs de kruising. Voor rust zou er dan ook niet gescoord worden.

De 2e helft was een herhaling van zetten, beide elftallen probeerden een opening richting het doel te vinden maar opnieuw zouden de mogelijkheid om tot scoren te komen beperkt zijn.
Tot aan de 60e minuut, een toegekende hoekschop was de inleiding tot de 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Jules Stokkers schatte de voorzet goed in, torende boven alles en iedereen uit en kopte de bal hard achter doelman Hidde Streutker.

Sportclub Genemuiden wist wat het te doen stond, verliezen was geen optie. De nodige wissels werden binnen de lijnen gebracht met de hoop het tij te doen keren. De extra inzet die dit opleverde resulteerde in de 72e minuut tot de gelijkmaker, met een afstandsschot was het Mike Reuvers die de gelijkmaker binnenschoot.

In de tijd die nog restte zou er niet meer gescoord worden, wel liep Berwout Beimers in een tijdsbestek van 10 minuten wat ongelukkig tegen 2 gele kaarten op en mocht daardoor 8 minuten voor tijd de kleedkamer opzoeken. De man min situatie zou verder niet tot een andere uitslag leiden, het bleef bij 1-1. Een winnaar verdiende de wedstrijd eigenlijk ook niet.

HSC ’21 – SC Genemuiden 1-1 (0-0).

Scheidsrechter: Dhr. T.R. Winkel
Assistent-scheidsrechter: Dhr. E. Senal
Assistent-scheidsrechter: Dhr. Q. Oudendijk

Scoreverloop: 60. Jules Stokkers 1-0, 72. Mike Reuvers 1-1.

Gele kaart: 78. Berwout Beimers, 90+1. Arend van de Wetering (SC Genemuiden), 86. Cas Radstake (HSC ’21).

Rode kaart: 86. Berwout Beimers (2× geel)(SC Genemuiden).

Opstelling HSC ’21: Jens Keemers, Cas Radstake, Michael Wensing, Caglar Uguz, Sem Nijhof (46. Ediz Moldur), Cenk Uguz (46. Kars Zwiers), Jules Stokkers, Sten Brand, Arantis Roep, Kevin Stokkingreef, Zeki Erkilinc (75. Stef Ottink).

Opstelling SC Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Jens Jurn Streutker, Jur van Dalfsen (82. Gerben Kolk), Bart Jan Brouwer, Mike Reuvers, Berwout Beimers, Matthias Breman (62. Jasper Tuinman), Martijn Eenkhoorn (67. Milan Drost), Nick Buitink, Marc Magan.