Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wisselend NK voor de rijders van STG De Eendracht

Geplaatst op: 13 mei 2024

Afgelopen Hemelvaartsweekend vonden in Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen Inline skaten plaats. Van STG De Eendracht kwamen Maud de Jong en Harmen Last allebei uit in de categorie Junioren B.

Voor Harmen was het een kampioenschap van vallen en opstaan. Na een onopvallende openingsdag waarin Harmen naar behoren zijn wedstrijden reed, had hij graag op de puntenkoers van de tweede dag willen scoren. Helaas kwam hij tijdens het inrijden ten val en kwam hij tijdens de koers niet meer tot een goede rit. Op dag drie wilde hij graag revanche nemen met de puntenkoers op de weg. Ook hier sloeg het noodlot toe en belandde hij in de berm met als gevolg wederom een valpartij en einde koers. Na het verzorgen van alle kwetsuren wist hij nog wel een goede 100 meter neer te zetten en eindigde hij op een mooie 7e plaats.

Voor Maud verliep het toernooi heel anders. Van de drie afstanden, die op de eerste dag werden verreden, eindigde ze twee maal in de top 10. Op de 200 meter was Maud goed op weg naar een plaats bij de laatste vier, ware het niet dat ze door de hoge snelheid de bocht niet kon houden en overeind moest komen om niet te vallen. Uiteindelijk eindigde ze als 8e. Ook de afvalkoers verliep goed en leverde een 10e plaats op. Op dag twee was een 12e plaats op de 500 meter haar beste prestatie. Op de derde en laatste dag van dit kampioenschap begon Maud met een 12e  plaats op de one lap. De beide ritten die ze daarna nog reed zouden tevens haar beste ritten worden. Zowel bij de puntenkoers over 8000 meter, als bij de 100 meter wist ze op een 7e plaats te eindigen. Maud kon, voor het grootste, met een tevreden gevoel terugkijken op dit weekend.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500