Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Roparunners klaar voor uitdaging van 500 kilometer

Geplaatst op: 17 mei 2024

foto: Henk Kuik

Een groep van 25 sportievelingen uit Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt is onderweg naar Frankrijk. Vlak boven Parijs start zaterdag de Roparun en team Zwartewaterland is dit jaar weer van de partij. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Bij Team 234 Zwartewaterland staat de teller al op 32.500 euro.

Vrijdagochtend vertrok de ploeg, na succeswensen van wethouder Jan van der Poel, vanuit Hasselt naar het basiskamp van de Roparun. Daar wordt morgen het startschot gegeven voor het enorme evenement waar duizenden Nederlanders aan meedoen. Het team van Zwartewaterland bestaat uit 25 deelnemers: chauffeurs, kwartiermaker, kok, fysiotherapeuten, navigators, fietsers en lopers.

De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, georganiseerd om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Teams lopen of fietsen in shifts van 8 tot 10 personen gedurende meer dan 500 kilometer. Het doel is om bewustwording te vergroten en geld in te zamelen voor palliatieve zorg en onderzoek naar kanker. Bert Feenstra, al jarenlang betrokken bij het evenement, is blij dat er weer een team uit Zwartewaterland meedoet: “We hebben nieuwe aanwas en het team is echt gemeentebreed.”

De ploeg hoopt maandagmiddag rond 14.30 uur te finishen op de Coolsingel. “Dat is een prachtig moment, waarbij het nog drukker is dan de huldiging van Feyenoord”, blikt Feenstra vooruit. Maar voordat het zover is, moet eerst een afstand van 500 kilometer afgelegd worden. “Maar na maandag zijn we alweer gemotiveerd voor het jaar daarop”, zegt Bert vastberaden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500