Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wat is een Djembe workshop en wat kun je verwachten?

Geplaatst op: 23 mei 2024

(Adv.) Een Djembe workshop is een interactieve sessie waarbij deelnemers kennismaken met het bespelen van de Afrikaanse djembe. Tijdens de workshop leren ze verschillende ritmes en klanken te produceren op dit prachtige West-Afrikaanse percussie-instrument. Maar wat kun je precies verwachten van zo’n Djembe workshop? Hieronder gaan we dieper in op de ervaring die je kunt opdoen tijdens een Djembe workshop.

Kennismaking met de Djembe

De workshop start meestal met een korte introductie over de Djembe. Hier leren de deelnemers over de herkomst, de geschiedenis en de verschillende varianten van dit instrument. Met deze introductie kun je wat basiskennis opbouwen en het geeft tevens leuke inzichten in de rijke culturele achtergrond van de Djembe.

Basistechnieken en ritmes

Na de introductie ga je zelf aan de slag met de Djembe. Elke deelnemer krijgt een eigen Djembe en dan leer je eerst de basistechnieken van het spelen. Je leert verschillende slagen, zoals de bas, open toon en slap, waarmee je ritmische patronen maakt. Stap voor stap wordt je geholpen en kun je langzaam je eigen ritme en klank ontwikkelen.

Samenspel en samenwerking

Een van de leukste onderdelen van een Djembe workshop is het samenspelen. Door samen muziek te maken en naar elkaar te luisteren, ontstaat er een speciale dynamiek. De hele groep vormt een harmonieus geheel. Dit versterkt niet alleen het gevoel van saamhorigheid, maar verbetert ook de communicatie en samenwerking binnen de groep.

Creativiteit en expressie

In een Djembe workshop krijg je ook alle ruimte om creatief te zijn en jezelf te uiten. Iedereen wordt aangemoedigd om eigen ritmes en variaties te bedenken en die toe te voegen aan de muziek. Zo kun je echt je persoonlijke touch geven aan het stuk dat samen gespeeld wordt. Dit is echt stimulerend voor je creativiteit en zo kun je je vrijer en expressiever voelen.

Plezier en ontspanning

Tot slot draait het in een Djembe workshop vooral om plezier en ontspanning. Het spelen op de Djembe brengt vreugde en voldoening. Het is gewoon een fijne afleiding van dagelijkse stress en zorgen. De energieke ritmes en het samen muziek maken zorgen voor een relaxte en positieve sfeer waar iedereen van kan genieten. Dus, of je nu op zoek bent naar een dagje uit voor het hele gezin of misschien een kinderfeestje aan het organiseren bent: een djembe workshop is gewoon geweldig. Het is een geweldig dagje uit op locatie!

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500