Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maud de Jong tweede op landelijke baanwedstrijd

Geplaatst op: 10 juni 2024

Afgelopen zaterdag stond er in Almere de derde landelijke baanwedstrijd Inline skaten op het programma. Als enige rijdster uit Genemuiden wilde Maud de Jong een goed vervolg geven aan haar overwinning in Genemuiden in de Stouwdamcompetitie. Met een zwaarbevochten tweede plaats mocht ze spreken van een geslaagde wedstrijd en stond ze voor het eerst in een landelijke wedstrijd op het podium.

Maud die zich als snelste voor de 1000 meter finale plaatste, raakte tijdens die finale ingesloten aan de binnenkant. Tegen de tijd dat ze de achtervolging kon inzetten was ze te laat en moest ze genoegen nemen met de tweede plaats op deze afstand.

Op de daarop volgende puntenkoers vertrok Maud samen met twee andere dames om vervolgens de rest van de groep junioren op een ronde achterstand te zetten. Aangezien men de koers moet verlaten als je gedubbeld wordt, bleven er slechts drie rijdsters in de koers. Hoewel Maud als tweede over de finish kwam, eindigde zij op basis van punten op de derde plaats.

Een goed resultaat en Maud eindigde daarmee als tweede in het dagklassement. Volgende week staat er eerst een Stouwdamwedstrijd, met als toetje daarna een marathon, op het programma.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500