30 april 2024 t’ Olde Staduus

Eerste overwinning dames 2 Ruutvoorn

Geplaatst op: 12 oktober 2020

Afgelopen zaterdag stond de derde wedstrijd voor Ruutvoorn dames 2 op het programma. Door een tekort aan speelsters, kreeg het team versterking van twee speelsters. Toch werd met slechts 6 speelsters aan de thuiswedstrijd tegen Betech Olhaco Dames 4 uit Hoogeveen begonnen.

Ook al hadden een aantal speelsters andere posities, dit was niet te merken met het spel. Ruutvoorn begon de wedstrijd gelijk met een voorsprong van 11-8. Door de rest van de set netjes gespeeld te hebben kwam het team uit Hoogeveen niet meer bij en ging de eerste set met 25-20 naar de dames van Ruutvoorn. In de tweede set wist Ruutvoorn dit vast te houden en stonden zij al snel voor met 9-5. De dames liepen al gauw uit en mede door een sterke service ging ook de tweede set met 25-19 naar de thuisploeg.

In de derde set werd het toch nog even spannend en gingen de twee ploegen de hele set gelijk op. Uiteindelijk trokken de dames van Ruutvoorn aan het langste eind en wonnen de derde set met 25-23. In de vierde en laatste set kwam daar geen verandering in. De dames van Ruutvoorn lieten hier blijken dat ze te sterk waren voor het team uit Hoogeveen. De set werd binnengehaald met 25-14. De dames hebben een mooie wedstrijd gespeeld, goed verzorgd, rustig en vrijwel zonder fouten. De eindstand was dan ook welverdiend, 4-0 in het voordeel van Ruutvoorn.