Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brommersprint: minder deelnemers, meer spektakel

Geplaatst op: 27 augustus 2014

GENEMUIDEN – Bestuur en vrijwilligers van de Brommersprint Genemuiden zijn woensdagavond begonnen met de opbouw van het parcours. Ze zetten onder meer de geluidsinstallatie neer en plaatsten de rijplanken waarop de catering moet staan. “Morgen zetten we de tent op en kunnen we de tribune ophalen”, zegt Hendrik Slot, die het over een ‘flinke klus’ heeft. Maar met vijftig vrijwilligers mag het evenement over ondersteuning niet klagen.

Over het aantal deelnemers is meer reden tot somberheid. “We hebben nu 73 deelnemers. Daar komen er deze week zeker nog wat bij, maar we gaan niet over de honderd zoals in eerdere jaren wel gebeurde. Dat heeft te maken met de crisis, alle races kampen hiermee”, vertelt Slot. Voor het publiek is minder deelnemers overigens zeker niet minder aantrekkelijk “Het spektakel is natuurlijk net zo groot. Bovendien ligt het tempo nu hoger.”

Publiek verwacht de organisatie weer in grote getalen. “Als het weer het toelaat, verwachten we weer zeker achthonderd mensen uit Genemuiden en omstreken. Het evenement blijft populair. Over belangstelling hebben we nooit te klagen gehad”, aldus Slot.

Voor het thuispubliek is het altijd leuk dat Genemuidenaren meestrijden. Dat is ook deze dertiende editie van de Brommersprint weer het geval. Christiaan Beens probeert zijn titel in de Pro-Stock klasse te verdedigen en ook Albert Beens, Kevin Dalm en Jan Beens gaan voor een eerste prijs.

De 16 jarige Dylan Jager uit Genemuiden is de grote nieuwkomer in de Super Special klasse met zijn zelf geprepareerde Honda mb hoopt hij een goede tijd te kunnen neerzetten.

Tussen de sprints door zullen de mannen van stunteam 101 hun kunsten vertonen. Voor de kinderen is er ook weer genoeg te beleven. En voor de wel bekende brommersprint hamburger en een drankje kunt u terecht in de cateringtent. De sprints beginnen om 11:00 uur, Randweg Genemuiden. Voor meer informatie www.brommersprint-genemuiden.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500