Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub onderuit in Rijnsburg

Geplaatst op: 30 augustus 2014

GENEMUIDEN – Sportclub Genemuiden verloor zaterdag met 2-0 van Rijnsburgse Boys. In een sterke tweede helft wist Genemuiden de 1-0 achterstand niet weg te werken. Een treffer van Sijmon Eenkhoorn, werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna was het wachten op de gelijkmaker, maar Rijnsburg was in de counter soms gevaarlijk. Ver in blessuretijd kreeg Rijnsburg nog een penalty en scoorde Ignacio de 2-0.

Sportclub begon tegen de westerse ploeg met dezelfde opstelling als vorige week. Na wat aftasten in de beginfase kreeg Philip Ties een enorme kans om Sportclub op voorsprong te zetten. De aanvaller liet de mogelijkheid liggen.

In de rebound kreeg Rijnsburg meteen een kans. De ‘Uien’ pakten daarna het initiatief in de wedstrijd. Sportclub kwam goed weg toen Ignacio de lat raakte. Af en toe probeerde Genemuiden onder de druk van de westerlingen uit te komen en dat resulteerde in een mogelijkheid voor Eenkhoorn. Aan de andere kant raakte Ignacio voor de tweede keer de lat. De onvermijdelijke 1-0 kwam na ruim een half uur. Wijks scoorde voor Rijnsburg. Genemuiden kwam daarna nauwelijks in het stuk voor.

Sportclub begon de tweede helft met Rotman in de ploeg voor Visscher. Zijn jonge collega Van Lenthe kreeg even later geel nadat hij Ignacio had neergelegd. Die spits was zaterdag levensgevaarlijk, maar liet Genemuiden in de wedstrijden door veel kansen te missen. In de 70e minuut volgde ook geel voor Anne van der Kolk.

Sportclub wierp de schroom ondertussen van zich af en zocht de gelijkmaker. Tjeerd Korf werd net buiten de zestien onderuit gehaald, maar de vrije trap van Rotman leverde niets op. Van Dijkhuizen bracht daarna Herman van Dijk en Berry Halfwerk in voor Netjes en Lip. Genemuiden ging vol voor een resultaat, maar kreeg in blessuretijd het lit op de neus. Ignacio scoorde eindelijk, maar had daar wel een makkelijk gegeven penalty voor nodig.

Volgende week speelt Sportclub Genemuiden thuis tegen ONS Sneek. Dat kreeg zaterdag flink klop van de Zeeuwse promovendus Hoek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500