Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Cameratoezicht bij evenementen?

Geplaatst op: 1 september 2014

ZWARTEWATERLAND – Het college van B en W wil cameratoezicht invoeren op plekke waar vandalen nu regelmatig toeslaan, en waar politie en jongerenwerkers weinig grip krijgen op de situatie. De kans dat jongeren daar gepakt worden is nu klein, terwijl de schadepost vaak behoorlijk is. Met de beelden van de camera is het makkelijk om daders daarvoor verantwoordelijk te stellen, zo schrijft het college aan de gemeenteraad.

Politie en jeugdwerk hebben het college geadviseerd om tot de aanschaf van een camerasysteem over te gaan. In 2006 maakte de gemeenteraad het gebruik van camera’s al mogelijk, maar tot dusver is nooit een systeem gekocht. Voordat de gemeente nu een systeem koopt, inventariseert het eerst met onder meer de politie en justitie aan welke eisen het moet voldoen. Ook wordt onderzocht of de camera’s tijdens evenementen kunnen worden gebruikt. Of er in Genemuiden potentiële cameralocaties zijn, staat niet in de brief.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500