Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente wil doorstart jeugdwerk

Geplaatst op: 1 september 2014

GENEMUIDEN – Het college van B en W wil in oktober een plan presenteren dat een doorstart van Jong Zwartewaterland in 2015 mogelijk moet maken. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad. Eerder dit jaar kondigde de jongerenorganisatie aan dat het niet kon leven met bezuinigingen en daarom eind dit jaar haar activiteiten beëindigd. Ondanks dat de voorzitter aan wethouder Speksnijder heeft laten weten hierop niet terug te keren, hoopt het college toch op een doorstart.

Daarvoor staan in september eerst drie werksessies gepland, waarin alle betrokkenen rond de tafel zitten. Dat zijn onder meer bestuur en medewerkers van Jong Zwartewaterland, vertegenwoordigers van het kerkelijk jeugdwerk, buurtsportcoaches, vertegenwoordigers van sportverenigingen, de scouting, Centrum voor Jeugd en Gezin en Keet de Kolk. De gesprekken moeten bijdragen aan het plan.

“Uitgangspunt is om een sterk en goed georganiseerd professioneel jongerenwerk voor Zwartewaterland te behouden, dat zichtbaar is in Zwartewaterland en in staat zal zijn z’n belangrijke preventieve rol binnen het jeugdbeleid te vervullen”, aldus het college.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500