Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Campinggasten zingen de Bovenstem

Geplaatst op: 3 september 2014

GENEMUIDEN – Gasten van camping De Klimberg in Hardenberg bezochten vandaag Genemuiden. Ze kregen les van Arend Booi in het zingen van de Bovenstem. Daarvoor bezochten ze aardbeienkweker Kalter in IJsselmuiden. Het is de tweede keer dat een groep naar Genemuiden komt voor een ‘lesje Bovenstem’. In juni kwam een koor uit Bleskensgraaf daarvoor naar Genemuiden.

“Toen hebben we onder meer het Wilhelmus gezongen. Dat heb ik in april al op Bovenstem gezet, met het oog op de viering van vijftig jaar bevrijding van Genemuiden in 2015. Een dag na het bezoek van het koor was namelijk de herdenking van 70 jaar D-day in Normandië”, vertelt Booi. Volgens hem waren beide dagen zeer geslaagd.

Ook tijdens Eikoerei op 20 september is er weer plek voor de Bovenstem. Op zaterdagmiddag kan worden geoefend in de Hervormde Kerk en ’s avonds staat er vanaf 19.00 uur een zangdienst op de agenda. Dominee Brouwer, Genemuidenaar van geboorte, gaat daarin voor in het Genemuider dialect. Ook Jeanet van Es zingt twee liederen in het ‘plat’.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500