Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Havenconcert ‘vuule vaeker doen’

Geplaatst op: 21 september 2014

GENEMUIDEN – “Vuule vaeker doen!”, klonk het zaterdagmiddag rond de binnenhaven. Het slotconcert van Eikoerei zorgde voor sfeervolle beelden en vanaf het optreden van Juust stroomde het volk toe. Dan blijkt Genemuiden een sfeervolle haven te hebben waar eigenlijk veel te weinig mee gebeurt, zo was de conclusie van velen.

Met een concert op een speciaal ponton werd het streektaalfestival Eikoerei afgesloten. ’s Avonds was er eerst nog Zingnd noar de Zundag wat bij veel mensen ook aan sloeg. Vanaf 20.30 uur trad vervolgens de Urker band Leuster op. Die kregen nog wat moeilijk contact met het publiek, maar het Genemuider Juust had dat vanaf het begin wel. Het terras van de Kaaihof zat ondertussen afgeladen vol en ook aan boord van schepen en boten keken mensen toe. Jan Henk de Groot uit Groningen sloot het concert vervolgens af.

Klik voor beelden van de Urker band Leuster hier: https://www.youtube.com/watch?v=s95FlBEG9dg&feature=youtu.be

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500