Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Astrologische herfst begint

Geplaatst op: 22 september 2014

Terwijl de herfstperiode langzaam de overhand krijgt in Nederland en in Genemuiden, sommige bomen beginnen net te verkleuren terwijl andere bomen hun blad al voor de helft kwijt zijn, begint morgen 23 september om 04:29u de astronomische herfst. Op dat moment staat de zon pal boven de evenaar, om vervolgens steeds meer het zuidelijk halfrond te verwarmen. Opdat moment zijn de dagen en nachten nagenoeg even lang. Maar na een tijdje worden de nachten wel steeds langer.

Het verschil tussen de meteorologische herfst en de astronomische herfst is dat de meteorologen eigenlijk 1 september al herfst vinden. Dat is voor hun een vaste datum en het rekent gewoon makkelijker. De overgang naar de astronomische herfst is niet altijd op de dezelfde dag of hetzelfde tijdstip. De herfst begint dan meestal op de 22ste of 23ste van september. En zo variëren ook de astronomische winter, lente en zomer.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500