Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pascal Eenkhoorn klaar voor WK

Geplaatst op: 22 september 2014

GENEMUIDEN – Pascal Eenkhoorn was maandagavond zijn koffers aan het pakken. Hij reist dinsdag met de Nederlandse ploeg naar Spanje waar hij meedoet aan het WK Wielrennen voor Junioren. De Genemuidenaar staat daar zaterdagochtend om 09.00 uur al aan de start. “Mijn verwachtingen? Die heb ik niet echt, maar het parcours ligt me wel.”

Die analyse heeft hij gemaakt op basis van videobeelden. “Ik heb gezien dat we 2100 hoogtemeters moeten overbruggen. Dat kan ik goed, maar we zien wel waar het schip strandt”, zegt de eerstejaars junior. Na een goed seizoen kwam de selectie voor het WK niet als een verrassing. “Ik had het raar gevonden als ik niet bij de zes renners had gezeten, maar natuurlijk is het altijd spannend. Maar ik heb op zich een goed seizoen achter de rug. De Vredeskoers was mooi om meegemaakt te hebben, maar het hoogtepunt vond ik zelf Luik waar ik een mooi eindklassement reed. Dat is een hoog aangeschreven wedstrijd.”

Eenkhoorn gaat er vanuit dat hij volgend jaar weer in de Nederlandse ploeg rijdt. Plannen voor daarna heeft hij alleen nog in zijn hoofd. “Ik ga voor het allerhoogste en het doel is dus prof worden. Maar echt daarmee bezig ben ik nu nog niet. Dat komt pas na je juniorentijd. Met de grote ploegen heb ik dus nog nooit gesproken”, aldus Eenkhoorn, die in Genemuiden misschien wel meer bekendheid als veldrijder dan als wegrenner geniet. In die wintersport behaalde hij ook mooie prestaties. “Maar zelf vind ik de weg leuker. Het is meer afwisseling en je rijdt meer verschillende koersen.”

De Genemuidenaar gaat goed bergop. Die vaardigheid heeft hij logischerwijs niet opgedaan in het vlakke polderlandschap rond zijn woonplaats. “Nee, trainen kan ik dat niet. Het is een kwestie van aanleg. Ik merkte vorig jaar al tijdens koersen in het buitenland dat ik goed omhoog ging. Het gaat me redelijk makkelijk af en ik vind het leuk om te doen.”

Eenkhoorn vertrekt morgenmiddag om 15.00 uur en arriveert dan laat in Spanje. “Ik denk dat we woensdag nog een stevige training hebben en dat we dan rustig aan gaan doen. Dat heb ik de afgelopen week ook al gedaan. Rust is net zo belangrijk als hard trainen. Uiteindelijk moet het dan zaterdag gebeuren. We kijken wel wat het wordt…”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500