Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kunstgras als wapen tegen ongelukken

Geplaatst op: 16 oktober 2014

Kunstgras heeft meer toepassingen dan sport en tuin alleen. Aan de Kamperzeedijk loopt momenteel een proef met kunstgras als wapen tegen ongevallen. Langs een fietspad ligt kunstgras in de berm. Onderzocht wordt of er daardoor minder ongelukken plaatsvinden.Het is een experiment in opdracht van de Provincie Overijssel. Eind dit jaar moeten de resultaten duidelijk zijn.Belangrijkste voordeel van kunstgras is dat het niet gemaaid hoeft te worden. De randen van de paden blijven mooi strak en begaanbaar. En het zicht blijft gegarandeerd. Verder is het voordeel dat fietsers niet gelijk in de zachte berm belanden als ze moeten uitwijken of om andere reden in de berm terecht komen. mochten er tegenliggers tegemoet komen die het hele pad gebruiken. Men kan veilig uitwijken op het kunstgras.

Het gebruik van kunstgras in de openbare ruimte is niet helemaal nieuw. Het wordt al gebruikt op rotondes en als bekleding voor viaductwanden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500