Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub viert 84e verjaardag

Geplaatst op: 22 oktober 2014

Genemuider Boys ging op in Sportclub Genemuiden

Sportclub Genemuiden bestaat op de kop af 84 jaar. In 1930 fuseerden meerdere clubs tot de huidige Topklasser. De vereniging heeft in die ruim acht decennia veel Genemuidenaren plezier geschonken. De club groeide in de loop der tijd uit tot een grote voetbalfamilie waarvan de roem in heel Nederland bekend is. Vraag diep in Limburg of hoog in Noord-Holland naar Genemuiden en mensen beginnen over het geloof, het tapijt of over Sportclub Genemuiden.

Wat hebben veel mensen genoten van de prestaties van het vlaggenschip. Ronduit historische spelers als Harm van Dalfzen, Henk van Dalfzen, Harm van de Belt, Harm van Dijk, Pascal Cohen, Chris Riemens, Yves Heskamp en Andre de Boer speelden in het groen-witte tenue. En zo kun je nog tientallen namen noemen. Maar minstens zo mooi is het plezier dat veel jeugdspelers hebben. Wat is er mooier dan een wedstrijd van de F-pupillen op zaterdagochtend. Of van het nieuwe aangepaste team dat vanavond de eerste wedstrijd speelt.

Ondanks de drang naar prestaties is het familiegevoel nooit verloren gegaan. Dat blijkt uit de warmte die de club uitstraalt, zoals bij het afscheidsduel van Arjan Kolk. Dan komen voormalige groen-witten uit alle windstreken even terug naar Genemuiden. En allemaal spreken ze over hun bijzondere band met Sportclub Genemuiden.

Over zestien jaar bestaat Sportclub Genemuiden honderd jaar. Dat lijkt op voorhand al een geweldig feest. Overal vandaan komen dan voormalige spelers en leden naar Genemuiden. Tot die tijd schrijft de vereniging ongetwijfeld nog veel prestaties bij en hebben veel mensen plezier bij de club.

Dat hebben de grondleggers van de vereniging 84 jaar vast niet kunnen bedenken. Bedankt voor de oprichting van Sportclub Genemuiden. En de vereniging wensen wij een mooie verjaardag toe!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500