Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Freedom Singers gaan na vijftig jaar voor reunie

Geplaatst op: 24 oktober 2014

Een initiatiefgroep onder leiding van Wim en Gijs van Dalfsen wil in 2015 een reünie organiseren van gospelgroep The Freedom Singers. Wim: “Het is dan al wel bijna 50 jaar geleden dat de gospelgroep werd opgericht, maar vrijwel alle oud-leden kunnen de liedjes nog volop meezingen. Veel oud-leden kijken met veel genoegen terug op de wekelijkse repetitieavonden in het oude weeshuis en later in d’Overtoom. We zijn in 1967 begonnen in een lokaal van de VGLO (nu Ichthusschool) en we hebben tot 1990 de pannen van het dak gezongen. We hebben vele optredens tot in de verre omtrek verzorgd en zijn zelfs een paar keer op de televisie geweest.”

De initiatiefgroep vindt daarom dat het tijd wordt voor een reünie. Het is de bedoeling om op 12 september 2015 bij elkaar te komen en oude herinneringen uit te wisselen. Wim:“Natuurlijk gaan we dan ook nog weer verschillende nummers uit het repertoire zingen. Veel mensen zijn in Genemuiden blijven wonen, maar veel anderen zijn de wereld ingetrokken en wonen nu over het hele land verspreid. We willen graag weten waar ieder terecht is gekomen.”

Er is een speciaal emailadres geopend waar de oud-leden van de gospelgroep zich kunnen aanmelden. Naar dit adres kunnen tevens oude foto’s, herinneringen, anekdotes en andere wetenswaardigheden worden gezonden. Het is de bedoeling van de initiatiefgroep om in het komende jaar regelmatig informatie over reünie rond te sturen. Gijs: “Wij vragen ieder die lid is geweest, om zich aan te melden en waar mogelijk ons initiatief door te geven aan anderen die we niet direct via de Genemuider media kunnen bereiken. De reünie moet een praat- en zangfeest van herinneringen worden”.

Oud-leden die belangstelling hebben voor de reünie kunnen zich aanmelden via het emailadres: freedomsingers2015@gmail.com. Via dit adres volgt ook verdere informatie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500