Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politie zet ‘helden’ in het zonnetje

Geplaatst op: 24 oktober 2014

Districtschef Sipke Dekker van politie district IJsselland zette donderdagavond elf ‘helden’ in het zonnetje. Het was de tweede keer dat dit initiatief in IJsselland werd georganiseerd om burgers te bedanken voor hun hulp aan de politie. Sipke Dekker riep de burgers één voor één naar voren om hun heldendaden te bespreken. Iedere keer opnieuw blijkt dat de burgers het prettig vinden om over het gebeuren te praten. Vaak maakt het veel indruk op ze en het feit dat de politie hier aandacht aan besteedt, doet hen goed.

Nadat de burgers een geschenkje en een bos bloemen kregen, volgde een rondleiding door het trainingscentrum om ze een indruk te geven hoe de politie haar vaardigheden traint. De heldendaden in onze regio zijn:

 

  • Reanimatie

Twee burgers waren in mei getuige van een onwelwording op de Grote Markt in Zwolle. Ze zijn direct begonnen met reanimeren totdat politie en ambulance ter plaatse waren en het slachtoffer kon worden overgebracht naar het ziekenhuis.

  • Inbraakverdachte op heterdaad

Twee omwonenden waren in april getuige van een inbraak in Hasselt en belden direct met de politie. Hierdoor heeft de politie een verdachte kunnen aanhouden en in ieder geval drie woninginbraken in die nacht kunnen oplossen.

  • Assistentie auto te water

Twee echtparen waren in maart getuige van een zeer ernstig ongeval in Hasselt, waarbij een auto te water raakte, en hebben onmiddellijk assistentie verleend.

  • Woninginbraak op heterdaad

Twee inwoners van Kampen hebben in juli een inbreker op heterdaad betrapt. Zij hebben de man aangehouden en overgedragen aan de politie.

  • Winkeldiefstal

In september heeft een omwonende in Westenholte (Zwolle) zoveel informatie kunnen doorgeven over een verdachte situatie, dat de politie de verdachte van winkeldiefstal heeft kunnen aanhouden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500