Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gevlucht uit Irak en nu een winkel in Genemuiden

Geplaatst op: 6 november 2014

Er wordt hard gewerkt aan de Kruisstraat nr. 3, om een kledingreparatie winkel voor Genemuiden en omstreken te realiseren. Kais, de eigenaar van “Kais Kledingreparatie” werkt er aan om zijn winkel per 1 december te kunnen openen.

Kais komt uit Bagdad en is 4 jaar geleden gevlucht en in Nederland terecht gekomen. Wij kunnen het ons moeilijk voorstellen hoe het is om zo je familie en vrienden achter te moeten laten om een veiliger leven ergens anders op te kunnen bouwen. Op aandringen van zijn vader en oudere zus is Kais Irak ontvlucht. Kais doet er alles aan om het zo positief mogelijk op te pakken, ondanks dat hij zijn familie mist en weet in wat voor omstandigheden zij daar verkeren. Kais hoopt zijn familie vanaf hier een beetje te kunnen steunen en zijn grote wens is dat hij ooit nog een keer zijn vader en zuster en verdere familie terug zal zien, ook al is dat op dit moment nog ondenkbaar.

Kais was eerst in Zwolle opzoek gegaan naar een mooie locatie, maar toen hij in Genemuiden ging kijken, wist hij het direct. Kais werd bij het bekijken van de eerste winkel direct al zo vriendelijk benaderd door andere winkeliers en buren uit de Kruisstraat en iedereen dacht direct met hem mee.
Ondanks dat Kais geen hulp krijgt van de Gemeente Zwolle, dus ook vanaf 1 december a.s. zich direct zelf zal moeten bedruipen, gelooft hij er in dat hij in Genemuiden zijn boterham zal kunnen verdienen.

Kais is een echte vakman die het ambacht van kleermaker nog verstaat. Hij is enthousiast, denkt met u mee en weet bijna altijd een oplossing. Hij is niet alleen goed in reparaties, wat hij ziet als zijn hoofdtaak, maar ook in staat om volledig nieuwe ontwerpen te creëren. Loop gerust bij Kais binnen en ervaar zijn warme gastvrijheid en zijn kundigheid, hij zal u altijd vriendelijk ontvangen en hoopt u naar tevredenheid te kunnen helpen en terug te zien.

Als de winkel van Kais goed van de grond komt, hoopt hij van Zwolle naar Genemuiden te kunnen verhuizen, hij voelt zich er nu al thuis.

Kais wil iedereen die hem nu al geholpen heeft en hem ideeën heeft aangedragen vanaf deze plaats heel hartelijk bedanken!

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500