Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw succes voor Zwartewaterfokkers

Geplaatst op: 8 november 2014

Wederom was er succes voor leden van kleindierenvereniging de Zwartewaterfokkers op shows in de lande. Op 7 en 8 november werd in het kippendorp bij uitstek de Gallinova show gehouden. Johan Barneveld kan uiteraard in Barneveld met zijn Barnevelder dwerghoenders niet ontbreken en had dan ook de tocht hier naar toe ondernomen met zijn dieren. Deze dwerghoenders werden door de keurmeester van 1 x het G en 5 x het ZG predikaat voorzien. De kolossale Toulouse ganzen deden met 2 x het F predikaat hier nog een schepje boven op.

Op dezelfde data werd te Drachten in het Fries Congrescentrum de Nationale Sierduivenshow gehouden. Maar liefst 1285 sierduiven waren hier bijeen gebracht en het onafscheidelijke koppel te weten Karst Visscher en Jerry Hoekman waren naar het verre noorden afgereisd om hun prachtige dieren aan een talrijk publiek te tonen. Ook zij deden dit zeer verdienstelijk en kwamen met de volgende score terug: de Oud-Hollandse meeuwen van Karst werden met 2 x G en 3 x ZG huiswaarts gestuurd. De Damasceners van Jerry voelden zich in Friesland blijkbaar wat beter op hun gemak en keerden met 2 x ZG, 2 x F en 1 x het hoogst haalbare U ( uitmuntend ) predikaat op zaterdagavond in Genemuiden terug.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500