Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

36 voetbalsupporters opgepakt

Geplaatst op: 9 november 2014

Bij een confrontatie tussen Ajax en PEC Zwolle supporters op de Ceintuurbaan zijn op zondagmorgen  rond 01.20 uur 36 personen aangehouden. Gedurende de wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen op zaterdagavond 8 november ontving de politie signalen dat er iets op handen was rondom het stadion. Er hing een gespannen sfeer en er verzamelden zich groepen mensen op verschillende plekken in de buurt van de Ceintuurbaan en Meppelerstraatweg.

Deze groepen bestonden uit grotendeels Ajax supporters. Rond 01.15 ontstond een confrontatie tussen twee grote -met o.a. slagwapens bewapende- groepen bij de kruising van de Ceintuurbaan en de Meppelerstraatweg. Over en weer werd o.a. gegooid met stenen en glaswerk. Doordat de politie snel ingreep werd een grotere confrontatie voorkomen. De 31 verdachten, hoofdzakelijk afkomstig uit (omgeving) Amsterdam en 5 Zwollenaren werden ingesloten op het bureau in Zwolle. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500