Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel verhalen op de Dag van de Mantelzorg

Geplaatst op: 9 november 2014

De veertiende Dag van de Mantelzorg werd afgelopen donderdag verzorgd door het Steunpunt uit Zwartewaterland. Ruim veertig mantelzorgers worden in ” De Linde” in Hasselt welkom geheten door Lia Ruitenberg, coördinator van het Steunpunt. Een heerlijk drankje, een muziekje op de achtergrond, een prettige omgeving, mooier kan de avond niet beginnen.

Kort na het openingswoord vertelt Corry Overmars een aangrijpend en herkenbaar verhaal met als titel “Mantelzorger”. Een herseninfarct, en je leven staat op zijn kop. Het is dwalen als in een doolhof, moe en afgeleefd zijn, geen toekomst samen. Het is opletten, wát als je thuiskomt na de boodschappen? Het is het moeilijkste wat er op je pad kan komen.

De reakties zijn duidelijk, zo herkenbaar. Als muzikaal intermezzo hebben Bennie en Kim enkele moderne liedjes gezongen, zelfs op verzoek, begeleid op een elektronische piano.

We worden uitgenodigd van het koude buffet de bordjes vol te scheppen, vooral ook ruimte te laten voor de warme gerechten, waarna we kunnen genieten van een humoristische maar zeker aangrijpende film “Intouchable”. In deze film wordt duidelijk geschetst hoe het leven van zowel de gehandicapte als de verzorgers volledig in beslag wordt genomen door de zorg, de hele dag en de hele nacht. En dit met liefde en aandacht doen vergt veel van een mens. Maar de humor die ook in dit verhaal duidelijk aanwezig was laat zien, dat een samenspel tussen de betrokkenen het leven draaglijk kan maken. Het er voor elkaar zijn is dan minder zwaar.

Tussentijds werden de aanwezigen nog verwend met een heerlijk toetje.

Koffie in de “Foyer” als afsluiting van een fantastische middag en avond. Het wordt zeer gewaardeerd door allen. De verhalen die overal tussendoor verteld en gehoord werden, maken duidelijk dat deze bijeenkomsten nodig zijn om alles even los te kunnen laten en weer te genieten van ook de andere dingen in het leven. Bij het naar huis gaan werden er mooi versierde enveloppen met kortingsbonnen van een tiental ondernemers uit Zwartewaterland uitgereikt. Zo kunnen we na deze dag nog nagenieten van een bos bloemen, een boekje , een taart en nog veel meer.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500