Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterpoloheren pakken winst

Geplaatst op: 10 november 2014

Afgelopen zaterdag waren er weer twee waterpolowedstrijden in zwembad de Bestevaer. De heren mochten de wedstrijd beginnen tegen Zignea 2 uit Emmeloord het eerste partje was Zignea die gelijk voor de aanval koos en al snel op voorsprong kwam.  DEK wist gelijk wat hen te doen stond en herpakte zich vrij snel zodat Dinand van Dijk een minuut later de gelijkmaker maakte. En daarna ging DEK door met aanvallen en de wedstrijd onder controle hield. Er werd nog drie keer gescoord door Dinand van Dijk, Bert Roeten en Ruben Beens.

Het tweede partje, werd het een tactisch steekspel. Zignea paste de strategie aan waar DEK weinig antwoord op had, ze konden het een poosje volhouden maar door  te langzaam anticiperen was het Zignea die de aansluiting weer vond en de stand weer naar 4-3 bracht.

Het derde partje, wisselde Zignea van keeper hij werd veldspeler en  ging op de midvoorpositie  spelen een sterke aanspeelpunt voor Zignea, als hij aangespeeld werd, werd het ook vaak een doelpunt. Halverwege het partje was het 5-5 gelijk ging DEK de strategie aanpassen pressing half (dat wil zeggen terug zakken tot de middenlijn en daar de tegenstander opwachten) en winnen op de counter. Snelheid van DEK vs. kwaliteit van Zignea was aan elkaar gewaagd, maar wel in het voordeel van DEK Sander Beens scoorde nog  twee keer.

Het vierde partje, ging gelijk op scoorde DEK, dan scoorde Zignea ook weer. Halverwege het partje het de tactiek aangepast door DEK dat er geen bal meer gespeeld mocht worde naar de voorhoede van Zignea. En dat had zijn uitwerking voor DEK, Zignea verloor de bal en DEK maakte in de counter de tegengoals  Bert Roeten, Rudi van Zandwijk en Ruben Beens zorgde ervoor dat DEK uitliep naar een 12-9 overwinning. De eerste van het seizoen.

Eindstand: DEK H1-Zignea 2, 12-9 (4-1,0-2,3-3,5-3)

 

Daarna mochten de dames hun spel tonen ze moesten tegen ZVV uit Vaassen.

Het eerste partje, kwamen de dames op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Iselle Wensink,  er was wel een paar keer een man meer situatie maar daar hebben de dames niet van geprofiteerd.

Het tweede partje, ging aardig gelijk op, wel wist DEK de scoren maar ZVV wist haast gelijk de aansluitende goal te maken.

Het derde partje, was eigenlijk eenrichtingsverkeer naar het doel van ZVV toe de score liep uit naar 6-2.

Het vierde partje, bood ZVV toch weer meer weerstand en konden de aansluiten bij DEK halverwege stond het 7-5 voor DEK maar naar een paar aanvallen van DEK konden ze toch weer uitlopen en werd de wedstrijd gewonnen met 9-6.

Eindstand DEK D1- ZVV1, 9-6 (1-0,1-1,4-1,3-4)

 

Een mooie zaterdag voor de waterpoloërs van DEK, en de punten bleven in Genemuiden.  A.s. zaterdag spelen de waterpoloërs van DEK hun uitwedstrijd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500