Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Arie Slingerland heeft passie voor het verkeer

Geplaatst op: 11 november 2014

Meer dan honderdduizend kilometer per jaar zat Arie Slingerland in het verleden in zijn auto. Als vertegenwoordiger reed hij kriskras door Nederland op weg naar klanten. Sinds deze week blijft hij in de regio rondom Genemuiden. Hij is vanaf nu rijschoolhouder en over de klandizie is hij enthousiast. “De telefoon rinkelt en de mails blijven binnenkomen. Ik zit al meer bij de weg dan ik had gehoopt.”

Slingerland verloor zijn baan door de crisis, maar zocht zijn toekomst niet in wanhoop. “Om de een of andere reden leek rijschoolhouder bij altijd een mooie baan. Toen ik thuis kwam te zitten, begon ik vanaf dag één met het schrijven van een ondernemersplan. Familie en vrienden reageerden zo positief dat ik het ook maar eens voorlegde aan mijn vakbond RMU. ‘Gewoon doen’, zeiden die. Voor mij reden genoeg om aan een opleiding te beginnen.”

Want rijschoolhouder ben je niet zomaar. Dat diploma is pas binnen na een opleiding van acht maanden inclusief vijf examens en een stage van veertig uren. “Ik heb het afgelopen jaar veel in de schoolbank gezeten”, glimlacht Slingerland. “Naast de rijschoolopleiding ben ik ook vrijwilliger bij de politie. Ook daarvoor volgde ik opleiding. Ik help vooral mee bij verkeerscontroles in de regio. Verkeer is inderdaad een soort rode draad in mijn leven.”

Hij krijgt energie van zijn nieuwe leven, merk hij. “Dat was tijdens de opleiding al zo. Ik heb echt een passie ontdekt. Ook omdat ik het leuk vind om met jonge mensen om te gaan en om ze iets te leren. Onderdeel van een goede rijopleiding is ook vertellen over fatsoensnormen in het verkeer, vind ik. Wat dat betreft heb ik in mijn loopbaan als vertegenwoordiger ook gezien hoe het niet moet…”

Een belangrijke verandering in het verkeer is de komst van social media, vindt Slingerland. “Laten we wel zijn: de verleiding om even op je mobiele telefoon te kijken is het heel groot. Dat erkent iedereen denk ik wel. Maar de gevaren zijn groot. Voordat je het weet rij je achterop een file of in de berm. Dat geldt ook voor het bekende ‘drukken’. Hoeveel eerder ben je daardoor nou thuis? En ondertussen breng je het leven van jezelf en anderen in gevaar.”

De 33-jarige Genemuidenaar denkt dat hij een gezond bedrijf kan opbouwen. “Ik heb gekeken hoeveel jongeren én rijschoolhouders er in deze regio zijn. Dan is er volgens mij markt voor een nieuwe rijschool. Ik hoop naast mijn collega’s een positie in te kunnen nemen. De start is in ieder geval positief. Dat geeft echt een kick.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500