Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rioolheffing mogelijk fors hoger

Geplaatst op: 11 november 2014

De Rioolheffing gaat komend jaar vermoedelijk fors omhoog. Volgens wethouder Dick Visserman is het mogelijk dat de heffing uitkomt rond de vierhonderd euro. Gezinnen betalen nu maar 260 euro. De stijging is nodig om alle maatregelen aan riool en gemalen in Zwartewaterland uit te voeren. De gemeente is hiertoe wettelijk verplicht, maar mag niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt.

Visserman zei dat dinsdagmiddag tegen de lokale pers. Hij lichtte het Gemeentelijke Rioleringsplan 2015-2019 toe. Daarin staat hoe de gemeente riolerings- en watertaken wil uitvoeren in de komende jaren. Er moeten verschillende riolen en rioleringen worden vernieuwd. Daarvan waren er al een aantal uitgesteld, zoals Dedemsvaart-Zuid in Hasselt en werkzaamheden aan de Arembergerstraat en de Berkenlaan in Zwartsluis.

Projecten die er nog aankomen zijn onder meer verbetering van de rioolaansluitingen en het realiseren van extra waterberging in Hasselt en Genemuiden. De gemeenteraad behandelt het plan op 20 november.

Gepubliceerd door Erik Driessen

4 thoughts on “Rioolheffing mogelijk fors hoger

 1. jaka schreef:

  Vandaar nu snap ik ook de brief over het mogelijke wateroverlast eerst de burgers bang maken om vervolgens het geld uit de zak te kunnen kloppen

 2. Hbeens schreef:

  Ik hoorde dat er in het gemeentehuis te Hasselt ruimtes zijn die nog nooit gebruikt zijn sinds het pand in gebruik genomen is na de verbouwing. Hoe verkwistend kun je als overheid zijn….

 3. de duppe schreef:

  Dat noem ik nou ambtenarij graaien van de burgers , er zit ten te veel van die gasten daar op hun reet, bezuinigen doe je zelf en niet bij jullie burgers.

 4. zuuk schreef:

  Als ik te kort kom wat geld betreft,kan ik de boel maar zo niet verhogen .
  De Gemeente doen maar waar ze zin in hebben .
  De burger mag het weer betalen.
  We komen weer tekort hup we pakken de burger maar weer.
  Ik denk goed bezig ,dus niet
  Jaap

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500