Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rioolheffing mogelijk fors hoger

Geplaatst op: 11 november 2014

De Rioolheffing gaat komend jaar vermoedelijk fors omhoog. Volgens wethouder Dick Visserman is het mogelijk dat de heffing uitkomt rond de vierhonderd euro. Gezinnen betalen nu maar 260 euro. De stijging is nodig om alle maatregelen aan riool en gemalen in Zwartewaterland uit te voeren. De gemeente is hiertoe wettelijk verplicht, maar mag niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt.

Visserman zei dat dinsdagmiddag tegen de lokale pers. Hij lichtte het Gemeentelijke Rioleringsplan 2015-2019 toe. Daarin staat hoe de gemeente riolerings- en watertaken wil uitvoeren in de komende jaren. Er moeten verschillende riolen en rioleringen worden vernieuwd. Daarvan waren er al een aantal uitgesteld, zoals Dedemsvaart-Zuid in Hasselt en werkzaamheden aan de Arembergerstraat en de Berkenlaan in Zwartsluis.

Projecten die er nog aankomen zijn onder meer verbetering van de rioolaansluitingen en het realiseren van extra waterberging in Hasselt en Genemuiden. De gemeenteraad behandelt het plan op 20 november.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500