Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijzonder schip ligt hele winter in binnenhaven

Geplaatst op: 11 november 2014

De Brandaris arriveert vanmiddag vanuit Kampen in Genemuiden. Het schip van eigenaar Giel Timmerman ligt vervolgens de hele winter in Genemuiden. Dit is bedoeld om de sfeer in de binnenhaven verder te vergroten. Samen met de Vijf Gebroeders liggen er dan twee prachtig authentieke schepen in Genemuiden. Het schip arriveert vanavond rond 17.00 uur-17.30 uur bij het Veer. Vervolgens is het de bedoeling dat hij morgenochtend de binnenhaven binnenvaart. “Maar dat wordt nog wat prutsen vanwege de lage waterstand. Lukt het niet, dan proberen we het later”, aldus Timmerman.

Deze stijlvolle schoener is in 1905 gebouwd om op de West-Europese kustwateren te varen. Na als moederschip van een Berlijnse zeilclub dienst te hebben gedaan, vaart het schip sinds 1986 met gasten over de Nederlandse binnenwateren. Verhuur verloopt nu via Naupar. Een prachtige aanwinst voor winters Genemuiden. De Brandaris komt te liggen aan de kant van de Groene Lantaarn/Heutink en Heij. De pogingen om het schip binnen te varen, beginnen morgen rond 09.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500