Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester overhandigt koninklijk tapijt

Geplaatst op: 14 november 2014

Burgemeester Bilder en de directeuren Van Dijk en Van Lenthe van Visscher-Caravelle en Betap Tufing overhandigen maandag een wandtapijt aan commissaris van de Koning Ank Bijleveld. Drie dagen later krijgt burgemeester Van der Tas van de gemeente Steenwijkerland ook een exemplaar en een week later volgt burgemeester Van Maaren van Urk. Andere regionale burgemeester krijgen later een wandtapijt.

Het gaat om een tapijt met daarop Willem Alexander en Maxima. Dat werd gepresenteerd op 3 juni toen negentien gemeenten Zwartewaterland bezochten. Op het programma stond onder andere een bezoek aan tapijtfabrikant Betap Tufting BV te Genemuiden. Namens Genemuiden Tapijtstad heeft de firma Betap alle gemeenten een wandtapijt van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Maxima aangeboden. De afmetingen van het wandtapijt zijn 190 cm hoog en 130 cm breed. Ze worden nu dus overhandigd.

Genemuiden is dé tapijtstad van Nederland. 60% van de kamerbrede tapijten die in ons land worden gemaakt, komt hier vandaan. De bedrijven exporteren tapijten naar alle werelddelen. De romantiek uit het verleden van de mattenmakerijen bij de inwoners thuis, heeft plaats gemaakt voor de hightechindustrie van tapijten van synthetische garens in fabrieken op industrieterreinen. Een industrietak die op zijn beurt weer heeft gezorgd voor een breed scala aan bedrijvigheid en dienstverlening.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500