Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Feestweek Klooster los van corso

Geplaatst op: 14 november 2014

Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) wil de feestweek van Sint Jansklooster loskoppelen van het Bloemencorso en verplaatsen naar de periode rond Koningsdag. Ook zou het Jeugdcorso in de visie van COV naar de derde zaterdag van september moeten verhuizen. De ledenvergadering moet zich komende donderdag uitspreken over de plannen voor een nieuw jaarprogramma.

Het bestuur van de COV denkt dat de nieuwe opzet alle activiteiten in het dorp ten goede komt. Nu vinden het Bloemencorso, het jeugdcorso en de feestweek allemaal in dezelfde periode plaats. Dit zorgt voor een grote belasting van de vrijwilligers. Velen van hen zijn ook betrokken bij een corsogroep. Vanwege de tijdsdruk die daarbij komt kijken, kunnen ze zich eigenlijk niet inzetten voor andere activiteiten rond die tijd. Dat probleem is voorbij als de feestweek naar een andere periode in het jaar verhuist.

Dat geldt ook voor het Jeugdcorso. Dat vindt nu de donderdag voor het Bloemencorso plaats en trekt veel bezoekers. Desondanks denkt de COV dat de kwaliteit van het evenement verder omhoog kan door het naar de derde zaterdag van september te plaatsen. Scholen kunnen dan deelnemen aan het evenement en volwassenen kunnen meer uren steken in de begeleiding. Dat is in de huidige opzet niet mogelijk omdat ze vaak mee helpen bij de corsogroepen. COV verwacht dat daarom in september meer bloemenwagentjes aan de start verschijnen.

Een laatste voorstel is het naar voren halen van de presentatieavond van het Bloemencorso. Nu vertellen de corsogroepen eind juni over hun corsoplannen. Volgens de COV is eind mei een beter tijdstip. Alle plannen van de COV dragen bij aan een betere spreiding van de activiteiten in Sint Jansklooster. Die krijgen dan de aandacht die ze verdienen.

Of de leden dat ook vinden, moet komende donderdag blijken. De vergadering in het Dorpshuis begint om 20.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500