Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nederlandse subtoppers in de manege

Geplaatst op: 16 november 2014

Hippisch Centrum Zwartewaterruiters organiseerde zaterdag een landelijke dressuurwedstrijd voor de subtop van Nederland. Elders waren er prijzen voor ZWR-amazones Noa en Gheena Busweiler. Janine Flier-Breman startte voor het eerst in de hoge dressuurklasse ZZL

 De mooie manege van de Zwartewaterruiters uit Genemuiden was zaterdag het middelpunt van landelijke topdressuur. Uit geheel Nederland waren dressuurruiters en –amazones toegestroomd voor de eerste selectiewedstrijd voor de Indoor-kampioenschappen KNHS. Het niveau was hoog en de scores navenant: zowel in de ZZ-Zwaar als in de Lichte tour bedroeg de winnende score hoger dan 70%. Romy van der Schaft was met Be Painted (v. Gribaldi) onverslaanbaar in de klasse ZZ-Zwaar. De beste in de Lichte Tour/ Prix St. Georges was Marieke van der Putten(stalamazone van Edward Gal en Hans Peter Minderhoud) met Glock’s Federleicht (v. Fürst Piccolo).

Janine Flier-Breman trad te Vinkega met Borsato (v. Johnson) voor het eerst in de hoge dressuurklasse ZZL in het strijdperk. Alhoewel het nog even wennen was voor de ZWR-combinatie, behaalde ze met 208 punten toch al de vierde plaats. De zussen Gheena en Noa Busweiler waren samen met Pepper Boy (v. Carlo) present op een springconcours te Dalerveen. Beiden behaalde met Pepper Boy de derde prijs: Noa Busweiler in de klasse B, cat. D en Gheena Busweiler in de klasse L, cat. D.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500