Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterland Helpt helpt Opkikker

Geplaatst op: 23 november 2014

Zwartewaterland Helpt, voorheen Radiomarathon, maakt van 18 tot en met 20 december non stop radio om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Opkikker. Deze stichting organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Vrijwilligers van Zwartwaterland Helpt namen een kijkje achter de schermen bij de stichting.

Omdat de radiomakers goed willen weten waar ze zich voor inzetten, reisde een afvaardiging naar Amersfoort om deel te nemen aan de ‘Backstage’ bijeenkomst van Stichting Opkikker. Deze wordt jaarlijks georganiseerd om sponsoren bij te praten over de resultaten van het afgelopen jaar en de verwachting van het komend jaar. “Het doet ons goed te zien dat Stichting Opkikker het zowel bestuurlijk als financieel goed doet. De stichting staat op de achtste plaats van de in totaal 122 deelnemers van de Transparant Prijs. Een prachtig resultaat. We weten dat ons geld goed besteed gaat worden”, aldus de radiomakers.

Na de presentatie mochten de vrijwilligers een kijkje in de keuken nemen bij de organisatie en vormgeving van een Opkikkerdag. Stichting: “Wat is het prachtig en aangrijpend om te zien hoe echt alles uit de kast wordt gehaald om het kinderen met hun ouders, broertjes en zusjes naar de zin te maken. En dat alles met als doel om ze even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Ouders vertelden ons dat ze na een vervelend gesprek in het ziekenhuis op de terugweg in de auto niet over de diagnose praten, maar over die ene dag dat het zo leuk was.”

Ook heeft de groep Jay-Jay Willems ontmoet. Jay-Jay is langdurig ziek, maar belangrijker een Ajax-fan. Hij had een grote wens om een keer met de Ajax selectie mee te voetballen. Zijn ultieme droom werd werkelijkheid. Hij trainde mee me de selectie en op de officiële persconferentie vertelde Frank de Boer dat Ajax een 8-jarig supertalent had gestrikt. Jay Jay mocht op zaterdag niet alleen de aftrap nemen, maar ook nog even het veld in rennen. Onder het gejuich van de vele supporters voelde hij zich groter dan groots.

Als ambassadeur van Stichting Opkikker probeert Jay-Jay zoveel mogelijk geld in te zamelen, omdat hij weet hoe goed het terecht komt. Hij wenst Zwartewaterland Helpt heel veel succes en hoopt dat we veel kinderen blij kunnen maken. Help ons mee zieke kinderen als Jay-Jay de dag van hun leven te geven en steun ons tijdens de radiomarathon. Kijk voor meer informatie op www.zwartewaterlandhelpt.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500