Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruutvoorn zet stap naar Hasselt

Geplaatst op: 26 november 2014

Ook woensdag was er een clinic in Hasselt. Foto's Erik Driessen

Volleybalvereniging Ruutvoorn zet de stap naar Hasselt. Samen met de volleybalbond en de Buurtsportcoaches van de gemeente Zwartewaterland organiseerde de vereniging de afgelopen maand drie clinics voor leerlingen van de Hasselter basisscholen. Daarop kwamen meer dan negentig kinderen af. Zeker negen daarvan willen doorgaan met de sport. Daardoor kan Ruutvoorn komend seizoen mogelijk een extra team op de been brengen.

IMG_9942Bedoeling is dat de kinderen de komende maanden de trainingen krijgen in Hasselt. Mocht de animo dan groot genoeg zijn, dan gaan ze komend seizoen wedstrijden voor Ruutvoorn in Genemuiden spelen. “Op deze manier krijgen wij hopelijk meer leden en tegelijkertijd krijgt het volleybal in de hele gemeente een impuls. In Hasselt is nu alleen nog maar recreatievolleybal. Deze stap hebben we in goed overleg met Allotria gezet. Die hebben geen kinderen als lid”, vertelt Ruutvoorn-voorzitter Erik de Jong, die onder de indruk is van de hoge opkomst en het voorlopige aantal aanmeldingen voor een vervolg. “Boven verwachting”, zegt hij.

De kinderen leerden van een bondstrainer de basistechnieken van de sport. Ook maakten ze kennis met Smashball, een onlangs gepresenteerde variant op volleybal.

Om de sport nog meer onder de aandacht te krijgen organiseren de buurtsportcoaches (Martijn Jansen en Denise Homminga) op 17 december samen met Ruutvoorn een schoolvolleybaltoernooi voor basisschoolleerlingen. Er hebben zich al 26 teams van tien verschillende basisscholen uit Zwartewaterland gemeld. De winnaar van het toernooi mag meedoen aan een regionaal toernooi.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500