Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijdragen van de psychologie aan de wereldvrede

Geplaatst op: 30 november 2014

Bij zoveel onvrede op deze wereld en bij zo’n diep verlangen naar vrede, rust en welvaart staat  onvermijdelijk de vraag naar het “wie” en “hoe” voor ons. Wie kan zinvolle bijdragen leveren en hoe kunnen deze invloed hebben op de wereldvrede?  Theo Schoenaker spreekt op dinsdagavond 9 december a.s. in de Schoenaker Academie aan de Puttenstraat 22 in Genemuiden over “Bijdragen van de Psychologie aan de wereldvrede”. De Individualpsychologie verklaart niet alleen het ontstaan van het “streven naar macht” met oorlog als een van haar uitdrukkingsvormen. Ze wijst ook de weg naar de ontwikkeling van een innerlijke houding die wereldvrede mogelijk maakt. De aanvang van de lezing is om 20.00 uur, de koffie is klaar om 19.30 uur. Iedereen welkom, wel graag van tevoren aanmelden.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500