Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wijzigingen in de afvalinzameling in 2015

Geplaatst op: 3 december 2014

Kijk op de online afvalkalender

De online afvalkalender van ROVA voor het jaar 2015 staat klaar. De kalender is eenvoudig te bekijken door postcode en huisnummer in te vullen op www.rova.nl/afvalkalender. In één oogopslag is te zien wanneer de eerstvolgende inzameling is. Daarnaast is hier te zien waar de dichtstbijzijnde verzamelcontainers staan en kunnen de zakken voor het plastic hier besteld worden.

ROVA-app
Naast de online afvalkalender is de gratis ROVA-app beschikbaar. Hiermee zijn de inzameldagen altijd binnen handbereik. Op de ROVA-app kan een herinnering worden ingesteld, op deze manier krijgt men een seintje wanneer de container aan de weg kan. Ook is te lezen waar de afval- en grondstoffen naar toe kunnen. De ROVA-app is er voor iPhone en Android-toestellen en is gratis te downloaden in de Appstore.

Blik, sap- en zuivelpakken bij de plastic verpakkingen
Met ingang van 1 januari 2015 kunnen blik, sap- en zuivelpakken bij de plastic verpakkingen aangeboden worden. Meer informatie over het aanbieden  van blik, sap- en zuivelpakken bij de plastic verpakkingen is te vinden op www.rova.nl/bliksapzuivel.

De kalender wordt niet meer ongevraagd toegezonden. Inwoners die toch een papieren kalender willen ontvangen kunnen deze aanvragen bij het ROVA Klantcontactcentrum (038) 427 37 77.

Gepubliceerd door Harm van Wendel

5 thoughts on “Wijzigingen in de afvalinzameling in 2015

 1. Karel schreef:

  De app voor 2015 is nog niet geactualiseerd zo laat de rova weten. Vandaar dat de ophaaldagen voor plastic nog niet zijn vermeld!!!!!!

 2. Sylvia schreef:

  Ik mis het inzamelen van het plastic ,op de rova kalender van 2015

 3. Diniggie schreef:

  Goed lezen, Sylvia, ik zie het wel op de kalender, oranje blokje!!!!!!!!!

 4. Sylvia schreef:

  Op de nieuwe kalender van 2015 staat niet wanneer je,je plastic kwijt kunt ?

 5. Hermien schreef:

  Wel grappig is dat als je de link van de afvalkalender in bovenstaand stuk aanklikt dat je dan op de site van Altena Tweewielers komt.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500