Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

MC Hoveniers allround bedrijf met veel specialisaties

Geplaatst op: 5 december 2014

Jan en Rianne Mussche wonen en werken onder de rook van de Koperen Hoogte. Langs de A28 hebben ze een zeer gevarieerd bedrijf. Van gedenkstenen tot het hoveniersbedrijf MC Hoveniers. Het hoveniersbedrijf MC Hoveniers runnen ze samen met Wim Courtz. Daarnaast werken ze ook samen met het Genemuider bedrijf Kunstgrasvoordeel.

Officieel wonen Jan en Rianne in Zwolle, hoewel ze zelf meer op Staphorst zijn georiënteerd. En de banden tussen Staphorst en Genemuiden zijn altijd nauw geweest, zo blijkt ook uit het gesprek aan de Lichtmis. “Oh, dan ken je die ook wel…”, zegt Jan regelmatig. Hij begon bijna 11 jaar geleden samen met familielid Wim een eigen bedrijf. Het is het klassieke verhaal: “Ik verloor mijn baan en wilde altijd al voor mezelf beginnen. ‘Dan is dit het moment…’, zei Rianne toen tegen mij. Ik heb er nog geen dag spijt van gehad. We zijn echt een team: Jan houdt zich bezig met ontwerpen en aanleg, Wim is zeer technisch en kan alles maken, Rianne beheert administratie, websites en alles daaromheen.”

Met MC Hoveniers bouwden de ondernemers een goede naam op. Ze werken door heel Nederland. “Wij zijn een allround bedrijf met een specialisatie in ‘authentiek’ en duurzaam. Wij gebruiken materialen die lang mee moeten gaan. Ik hou zelf van een klassieke stijl: post & rails, bielzen, mooie oude voorwerpen en landelijke elementen. Maar uiteraard voer ik uit wat de opdrachtgever graag wil. Belangrijk vind ik wel: een mooie en bijzondere tuin hoeft helemaal niet duur te zijn”, vertelt Jan.

MC Hoveniers zit namelijk vol creatieve ideeën, maar legt zich ook toe op inkoop van materialen via veilingen. “Daardoor hebben wij een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Schuttingen zijn ook een specialisme van ons en op dat gebied zijn wij absoluut de goedkoopste van Nederland. Daarvoor hebben wij de website www.budgetschuttingen.nl”, vertelt Jan. Zijn echtgenote vult aan: “Wij zijn een heel allround bedrijf dat tuinonderhoud voor bedrijven doet én veel voor particulieren werkt. Maar wij onderscheiden ons in exclusieve houtbouw, tuinhuizen en grote bloembakken, realiseren waterpartijen en onderhouden grafmonumenten. Verder werken wij veel voor makelaars. Nadat een huis is verkocht maken wij de tuin netjes. Of wij zorgen juist dat een woning beter verkoopbaar wordt.”

Enkele jaren geleden verhuisde het stel van Staphorst naar de Lichtmisweg tussen de Koperen Hoogte en Zwolle. Ook zakelijk gezien een interessante stap. “Wij hebben hier verschillende showtuinen aangelegd. Natuurlijk ontwerpen wij in 3D, maar mensen willen weten hoe iets er echt uitziet. Dat kan hier. Bovendien hebben wij een sfeervol tuinhuis als kantoor ingericht. Jan geeft daar ook workshops, bijvoorbeeld aan mensen die zelf hun tuin willen ontwerpen”, vertelt Rianne.

Door de veelzijdigheid van Rianne, Jan en Wim blijft het bedrijf verbreden. Het bedrijf legt zich bijvoorbeeld al enige tijd toe op zonnepanelen. Dit in samenwerking met het bedrijf van Rianne’s vader Alpha Groep te Oud-Beijerland (www.alpha-groep.nl).

Daarnaast is Gedenkstenen Zwolle (www.gedenkstenen-zwolle.nl) opgericht door Rianne. Dat verkoopt mooie gedenkstenen. Rianne richt zich op de verkoop en MC Hoveniers plaatst de gedenkstenen. De collectie gedenkstenen heeft ook een plaats gevonden in de showtuin. Meer over Gedenkstenen Zwolle binnenkort op Genemuiden Actueel. Kijk voor meer informatie op www.mchoveniers.nl en laat u inspireren door onze sfeervolle tuinen. “Eigentijdse tuinen met een knipoog naar het verleden”, aldus Rianne.

De showtuin met gedenkstenen is door de week op afspraak te bekijken. Op zaterdag is de showtuin geopend van 09.00 -12.00 uur

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500