Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politie bezig met donkere dagen offensief

Geplaatst op: 11 december 2014

Het Donkere Dagen Offensief (DDO) van de politie heeft woensdagmiddag en –avond bij controles vruchten afgeworpen. In Staphorst werden twee dieven aangehouden die er met een partij babyvoeding vandoor waren gegaan. Verder werden diverse bekeuringen uitgedeeld. Gedurende de middag- en avonduren werd meerdere agenten gecontroleerd in de gemeente Zwartewaterland, ’t Harde, Epe en Wezep. Tijdens de controles in Zwartewaterland kwam een melding tot een winkeldiefstal in Staphorst, waarbij de daders er met babyvoeding vandoor waren gegaan.

Dankzij getuigen troffen agenten op een parkeerplaats een auto aan met daarin een 22-jarige Roemeen. In de kofferbak stonden twee bigshoppers vol met pakken melkpoeder. De andere verdachte kon op aanwijzen van getuigen worden gepakt in een andere winkel. Dat was een 36-jarige man ook uit Roemenië.

In Wezep liep een 43-jarige Roemeen tegen de lamp: hij had een vals rijbewijs op zak. Enkele tientallen auto’s en hun inzittenden werden gecontroleerd. Daarbij werden een tiental verkeersovertredingen beboet.

Op 10 auto’s werd beslag gelegd waarvan 5 er werden afgesleept vanwege achterstallige betaling bij de Belastingdienst. Daarnaast werden vanwege datzelfde feit drie betalingen ontvangen van ruim 17.000 euro. De politie werkte samen met het verkeershandhavingsteam, parketpolitie, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500