Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kooistra wint Dressuur Cup

Geplaatst op: 28 december 2014

Zaterdag vond in het Hippisch Centrum Zwartewaterruiters de finale plaats van de Felix Accountants Dressuur Cup. Winnares werd Rianne Kooistra. Zwartewaterruiter Mirthe Bakker scoorde hoge punten.

De Felix Accountants Dressuur Cup is een groots opgezet concours voor ponydressuur op niveau voor Noord-Nederland. Zo’n 120 dressuurcombinaties reden 3 selectiewedstrijden. Alleen de beste 24 combinaties mochten deelnemen aan de finale in de manege van de Zwartewaterruiters te Genemuiden. Van de Zwartewaterruiters hadden zich Lisanne Kanis en Mirthe Bakker gekwalificeerd. Het niveau lag erg hoog en tot het eind bleven de scores geheim. De prijsuitreiking was spannend en spectaculair. De winnares van de Dressuur Cup werd Rianne Kooistra met Diamond’s Are Forever uit Gorredijk met 71,86%. Tweede met slechts 0,36% verschil werd Kimberly Pap met Turfhorst Pippin’s Pride uit Nunspeet.

Zwartewaterruiter Mirthe Bakker reed met Sultan een uitstekende proef en scoorde ruim 196 en 191 punten (64,5%). Dit was goed voor een mooie tiende plaats in het totaalklassement en een tweede plek in haar klasse L1. Lisanne Kanis reed met Elavsca ook een mooie proef in de klasse L2, maar viel net als Mirthe Bakker buiten de prijzen. Dat de ZWR-combinaties zich hadden gekwalificeerd voor de finale en zich in dit gezelschap goed staande hielden, was echter op zich al reden tot tevredenheid.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500