Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwjaarsconcert Harm Hoeve

Geplaatst op: 30 december 2014

Op zaterdag 3 januari geeft Harm Hoeve zijn traditionele nieuwjaarsconcert op het orgel van de Grote Kerk in Hasselt. De orgelbespeling begint om 20:00 uur. Het programma is samengesteld uit verzoeknummers die van te voren ingediend zijn. De te spelen stukken zijn zo gekozen dat het concert toegankelijk is voor een breed publiek. Het streven van Harm Hoeve is om met deze concerten zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met de prachtige klanken van het orgel.

Op de nieuwjaarsconcerten worden ook werken gespeeld die niet origineel voor orgel geschreven zijn, maar door Harm Hoeve speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd worden. Dit jaar kunt u luisteren naar de vrolijke mars “Liberty Bell” en de imponerende “Exodus Song”. Uit de orgelliteratuur wordt de bekende Toccata van Bach en het ritmische “Recessional” van Mathias gespeeld.

Het concert wordt geopend met een koraalbewerking van Jan Zwart over “Een vaste burcht” en beëindigd met een koraalbewerking van Harm Hoeve. Een improvisatie, over ter plekke op te geven liederen door het publiek, is ook in het programma opgenomen. Bij dit concert worden videoschermen in de kerk geplaatst waarop de verrichtingen van organist en registranten te volgen zijn.

Het orgel van de Grote Kerk in Hasselt behoort tot de mooiste orgels van Nederland. De klank is zeer divers; enerzijds lieflijk, anderzijds imponerend in volume. De goede akoestiek van de kerkruimte geeft de klank een kathedrale allure.

De organisatie hoopt ook dit jaar veel muziekliefhebbers te ontmoeten. Voor meer informatie zie: www.harmhoeve.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500