Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel eremetaal voor zwemmers ZVZ

Geplaatst op: 4 januari 2015

Zwemmers van zwemvereniging Zwartsluis zijn het nieuwe jaar goed begonnen. In Hengelo werden afgelopen weekend tijdens de Overijsselse Winterkampioenschappen 16 podiumplaatsen behaald, waarvan zes maal een Overijsselse titel. Voor dit 2-daags toernooi, over alleen 50 en 100 meter nummers, werden per leeftijdscategorie en afstand slechts de zes snelste zwemmers van Overijssel toegelaten. Hierdoor was deelnemen al een prestatie op zich.

Marit Boxum had zich voor zeven afstanden geplaatst en presteerde het om alle keren het podium te behalen. Vijf maal mocht zij zich de beste van Overijssel weten, op haar specialisme de 50 en 100 meter rugslag en daarnaast ook op beide vlinderslag afstanden en de 100 meter wisselslag. Op de 50 en 100 meter vrije slag finishte zij als tweede en scherpte daarbij ook haar tijden aan.

Ook Lindsey Berghuis startte zeven keer dit weekend, haar oogst was drie zilveren en twee bronzen medailles. Op de 50 meter rugslag kwam ze na een heel spannende race net 0.06 seconde tekort voor de overwinning. Tweede werd Lindsey ook op de 50 en 100 meter vrije slag. Als zesde geplaatst voor de 100 rugslag leverde zij een knappe prestatie door als derde aan te tikken in een nieuw persoonlijk record. Op de 100 meter vlinderslag wist zij zich eveneens te verbeteren, ruim 2 seconden gingen van haar inschrijftijd af. Dit werd beloond met ook een bronzen medaille.

De zesde Overijsselse titel was er voor Erik van der Linden, op de 100 meter wisselslag liet hij de concurrentie ver achter zich, na de vlinder- en de rugslag was het gat al geslagen zodat hij na school en vrij, onbedreigd als eerste aantikte in een nieuw pr: 1.07.84. Een mooie tweede plaats werd behaald op de 50 meter rugslag. Broer Chris van der Linden ontwikkelt zich steeds verder op de vlinderslag. Zowel op de 50 als de 100 meter kon hij met de besten mee, waarvoor hij zilver en brons kreeg omgehangen, een prima resultaat. Getrude Corporaal wist zich voor de eerste maal voor dit A-Kampioenschap te plaatsen bij de dames, op de 50 en 100 meter rugslag liet zij zien het niveau absoluut aan te kunnen. Haar 1.14.31 op de 100 meter was een dik persoonlijk record. Een geslaagd debuut.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500