Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Bebording in Genemuiden niet voor elkaar’

Geplaatst op: 5 januari 2015

Genemuidenaar Steenbergen roept in een brief gemeenteraadsleden op om de bebording in Genemuiden nog eens onder de loep te nemen. “Het is gewoon niet voor elkaar en dat kan tot schadeclaims voor de gemeente leiden”, schrijft Steenbergen, die anderhalf jaar geleden bij de gemeente aan de bel trok. Omdat er in zijn ogen niets is veranderd, probeert hij het nu bij de gemeenteraad.

Steenbergen vond destijds dat de bebording op de vernieuwde Kamperdijk voor scooters niet deugt. Ook betreurde hij de niet gerealiseerde wisselstroken. In zijn nieuwe brief noemt hij nog drie knelpunten. Hij wijst er op dat de gevaarlijke oversteekplaats voor scooters bij het stoomgemaal is verplaatst. “Nu is de situatie echter nog gevaarlijker. De oversteekplaats ligt opnieuw in een bocht en op een onverlichte plek. Wie verzint zoiets”, vraagt Steenbergen zich af.

Als tweede nieuwe punt noemt hij de voorrangsborden op de Koppel bij het voorrangsfietspad. Die zijn vrijwel geheel wit en daardoor slecht zichtbaar. Laatste pijnpunt is volgens Steenbergen de verwarring in de Kruisstraat, waar de rijrichting onlangs is omgewisseld.

“Uit alle genoemde voorbeelden mag duidelijk zijn dat de bebording op veel plaatsen niet consistent, niet helder, niet veilig en niet in overeenstemming met landelijk beleid is. Dat is ook de mening van de politie, zo bleek onlangs bij een staande houding. Ik gaf aan dat ik om veiligheidsredenen hier en daar borden negeer. De agent toonde begrip en liet me gaan, maar hij wees me wel op de verantwoordelijkheden van de gemeente.”

Steenbergen pleit ervoor dat de gemeenteraad de bebording nog eens onder de loep neemt en daarbij ook kijkt naar de kwetsbare groep scooterrijders.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500