Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

HVZ genomineerd voor Geschiedenis Online Prijs

Geplaatst op: 5 januari 2015

De website van de Historische Vereniging Zwartsluis (HVZ) is genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs 2015. “Een geweldige opsteker”, laat HVZ-bestuurslid Harm Pluim weten. “Niet alleen voor ons, maar zeker ook voor Active Creations uit Zwartsluis, dat de site voor ons heeft ontwikkeld.”

De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Historische Nieuwsblad, DE REE archiefsystemen, de Koninklijke Bibliotheek en Archieven.nl. De prijs is in het leven geroepen om verzorgde en goed toegankelijke historische websites te waarderen. Daarnaast willen de organisatoren met de prijs geschiedenis op internet stimuleren.
De Geschiedenis Online Prijs kent een juryprijs en een publieksprijs. De jury van de Geschiedenis Online Prijs, onder leiding van historicus Maarten van Rossem, heeft tien geschiedenissites en/of –apps genomineerd. De beste drie ontvangen een prijs.

Daarnaast kan er door iedereen gestemd worden voor de toekenning van de Publieksprijs. Dit is mogelijk via www.geschiedenisonlineprijs.nl Stemmen kan tot en met 5 februari. “Wij hopen natuurlijk dat velen op onze site zullen gaan stemmen”, aldus Pluim. “Het zou een prachtige bekroning zijn voor onze site, die we pas eind oktober 2014 hebben gelanceerd.”

De prijsuitreiking vindt donderdag 12 februari plaatsin de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Gepubliceerd door Harm van Wendel
Van Dijk Containers 500