Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV begint met goud aan het seizoen

Geplaatst op: 11 januari 2015

Het nieuwe acroseizoen is met twee gouden plakken succesvol begonnen voor EGSV Genemuiden. Met drie teams reisden ze af naar Hardenberg voor de eerste van de vier plaatsingswedstrijden. Als eerst was het E senioren trio, bestaande uit Marlot Doornwaard, Inge Thiele en Jenice van Dijk aan de beurt. Zij lieten een foutloze oefening zien die gewaardeerd werd door de jury met een totaalscore van 25,90. Deze score bleek ruim genoeg voor een gouden medaille en aan het eind van de dag bleek zelfs dat deze score de hoogste dagscore was! Heel erg goed voor een trio dat pas sinds september samen traint.

Daarna was het de beurt aan het Pupillen trio Zenna Eenkhoorn, Chiara Eenkhoorn en Maaike Roetman. Voor deze meiden is het, het tweede jaar in deze categorie en zij streven uiteraard naar betere eindresultaten dan vorig jaar. De eerste stap in deze, zeer sterke categorie, is daarbij gezet. De meiden wonnen namelijk met een mooie score van 25,75 een gouden medaille.

In de middagwedstrijd was het trio bestaande uit Myrthe Beens, Lana van der Haar en Joyce van Dalfsen aan de beurt. Zij werden vorig jaar Nederlands Kampioen in de categorie E Senioren en maken dit seizoen de stap naar de D senioren categorie. Met een erg mooie oefening moesten zij het spits afbijten. De oefening verliep tot het laatste element vlekkeloos maar helaas maakten ze in het laatste element een grote wiebel wat ze meer dan een punt aftrek kostte. Met een cijfer van 24,65 waren ze dan ook niet tevreden en het was afwachten wat de score hun zou brengen. Uiteindelijk vielen zij net naast het podium en werden ze toch nog keurig vierde. Ze hebben bewezen dat zij thuishoren in deze categorie en zullen de volgende keer zeker mee gaan doen om de medailles.

Volgende week is het voor de overige E/D –niveau teams van EGSV zover. Zij zullen er in IJsselmuiden, bij de tweede plaatsingswedstrijd, achter komen waar ze staan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500